15 غذای سنتی هند
غذاهای هندی علاوه بر ادویه های کاری حرف های دیگری نیز برای گفتن دارند. این غذاها در عین تنوع منحصر به فرد بوده و در واقع تحت تاثیر فرهنگ ها و جوامع مختلف قرار گرفته اند. در حالی که غذاهای هندی در مناطق و حتی در خانه های مختلف با یکدیگر متفاوت اند، اما همگی آنها یک نقطه مشترک دارند: در میان همگان استفاده از سبزیجات سالم و ادویه جات معطر بسیار محبوب است. در هند، آشپزی هنری است که نسل به نسل در خانواده ها به ارث می رسد. غذاهای هندی در ایالات متحده به شدت محبوب بوده و پیدا کردن مواد اولیه غذاهای هندی در سوپرمارکت ها و خصوصا فروشگاه ها به سهولت امکان پذیر است. اگر دوست دارید شخصا غذای هندی بپزید بی شک همین حالا بهترین زمان است.
در این مطلب سفرمى طرز تهیه 15 غذای گیاهی سنتی هند را برایتان فراهم آورده است؛ شما می توانید از مزه های بی نظیر غذاهای هندی در منزلتان لذت برید:
1.سیتان (گلوتن گندم پخته شده) با سس ویندالو (Vindaloo)
ویندالو غذایى تند و آتشین در منطقه گوا به شمار می رود. این غذا معمولا با جوجه یا گوشت بره درست می شود ولی در همین غذا برای گیاهخواران از سیتان برای تهیه غذایی سالم تر و سحرانگیزتر استفاده می شود.
2.چانا ماسالای (Channa Masala) معمولی نه… چانتا ماسالای پنجابی درست و حسابی
این نوع چانتا ماسالا بسیار متفاوت بوده و در واقع از میان جمعیت برخاسته است. دستور طبخ این غذا نسل ها چرخیده و منظور از چانتا ماسالا در اینجا همان نوع طبخ شده در پنجاب می باشد.
3.غذاهای وگانی و گلوتنی- پنیر بدون پالاک (Vegan and Gluten-Free Palak ‘Paneer’)
توفو یا همان کشک در این غذای کلاسیک که از اسفناج درست می شود جایگزین پنیر روزانه شده تا (paneer) به دست آید.
4.خوراک ماسور دال (لنتیل) (Masoor Dal Lentil)
دال همان خوراک عدسی غلیظ است که جزء غذاهای سنتی هندی به شمار می رود. دستورالعمل پخت این غذا مربوط به شمال هند است و در آن از عدس های قرمز و مقدار زیادی ادویه گرم و معطر استفاده می شود.
5.تیکا ماسالا با پنیر گیاهی (Vegan Paneer Tikka Masala)
در تیکا ماسالای معمولی و رایج از دستورالعملی متعلق به منطقه شمال هند استفاده شده و در تهیه آن جوجه استفاده می شود. در این نوع غذا توفو با ادویه طبخ می شود تا غذای گیاهی فوق العاده ای تهیه شود.
6.هرب روتی، (Herb Roti) نان هندی
روتی نان لواش تهیه شده از آرد گرم (بیسان) و یا آرد نخودچی می باشد. این روتی گیاهی تهیه شده از نعنا، آویشن و مریم گلی است و در کنار هر نوع غذای هندی طعمی بی نظیر دارد.
7.کوفته گیاهی مالای (Vegan Malai) کوفته سیب زمینی خوابانده شده در سس گوجه ادویه دار
کوفته (Kofta) همان کوفته قلقلی یا توپک هایی هستند که از سیب زمینی، پنیر و یا گوشت تهیه می شوند. در این غذا، توپک هایی از سیب زمینی و بادام هندی (کاشو) تهیه شده و در سس گوجه ادویه دار و کرمی خوشمزه خوابانده و با آن پخته می شود.
8.بریانی سبزیجات (Vegetable Biryani)
بریانی یک غذای برنجی سنتی در هند است. در این بریانی از مقدار زیادی سبزیجات، کاشو، کشمش و ادویه استفاده می شود. این غذا به عنوان غذای اصلی و یا چاشنی مورد استفاده قرار می گیرد.
9.کورما به سبک هند جنوبی (South Indian-Style Kurma)
کورما غذای کاری است که در جنوب هندوستان طبخ می شود. این غذا از انواع مختلف سبزیجات طعم دار شده با رازیانه، زیره سبز، بذر خشخاش، کاشو و نارگیل خرد شده تهیه شده و غذایی معرکه محسوب می شود.
10.آلو گوبهی (Aloo Gobi)
در تهیه این غذای کلاسیک هندی از سیب زمینی و گل کلم استفاده می شود. گل کلم ها در سس طعم دار شده ی سیب زمینی و ادویه جات مختلف از جمله اندکی فلفل چیلی پخته می شود.
11.نان نعنایی پاراتاس (Mint Parathas)– نان لواش هندی تماما تهیه شده از گندم
Parathas نان هاى لواش پرشده و تهیه شده از آرد گندم یا نخود می باشد. نان با استفاده از دانه های زیره سیاه، زنجبیل، فلفل قرمز و نعنای تازه تهیه می شود.
12.کیتچاری (Kitchari)– غذای قوی با خاصیت سم زدایی و آیورودایی
کیتچاری غذایی آیورودایی تهیه شده از دو نوع غلات، معمولا برنج بسمتی و عدس می باشد. این غذا معمولا به عنوان غذایی با خاصیت سم زدایی برای کمک به هضم مورد استفاده قرار می گیرد. در اینجا از بذر گنه گنه برای طعم دهندگی بیشتر و مغذی تر کردن کیتچاری استفاده می شود.
13. مدهو وادای بالیوودی (Medhu Vada)- دونات های عدسی و مرزه هندی
مدهو وادا یک نوع غذای سنتی در جنوب هند به شمار می رود. این دونات های عدسی و مرزه را می توان به عنوان غذای اصلی، چاشنی، دسر و یا اسنکی در کنار ترشی ادویه دار مورد استفاده قرار داد.
14. حلوای خاجور گاجار (Khajur Gajar) (پودینگ هویج و خرما با نارگیل و هل)
جشن سبزیجات ریشه دار زمستانی در هند با تهیه دسرى به نام حلوا برگزار می شود. این پودینگ شکلات مانند هویج از روغن نارگیل، بادام و هل برای تهیه دسری کرمی و لذیذ تهیه می شود.
15. مانگو لاسی (Mango Lassi)
لاسی نوشیدنی مربوط به منطقه شمال هند است که معمولا از ماست تهیه می شود. این نوشیدنی از کفیر سالم و مغذی روغن نارگیل تهیه شده و مزه ای بین میلک شیک و اسموتی دارد.
https://blog.safarme.com/food-and-health/indian-most-delicious-food/
- ۹۹/۰۶/۱۰